Yılbaşı Menüsü Hindisiz Olmaz Diyenlerden misiniz? İşte Tarifi...

Geçen yazımda anlattığım Sheraton Maslak Hotel'deki davet, sadece Cafe 333'ün yeni başlattığı açık büfe öğle yemekleri tadımından ibaret değildi. Ülkemizde yılbaşı yemeği ritüellerinden biri kabul edilen Hindi de o günün gündem maddelerindendi:)


Aynı etkinlikte ayrıca, “Bi' Mutfak İki Şef”in şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak'ın yanı sıra Sheraton’ın ödüllü şefi İlker Erdoğan’ın özel tarifi ile hazırlanan yılbaşı hindisinin tadımı da gerçekleştirildi. 


Eğer siz de "yeni yıla hindisiz girilmez" diyenlerdenseniz, İlker Şef'in konuklarıyla paylaştığı Yılbaşı hindisi özel tarifini aynen aktarıyorum:

Sheraton Maslak Yılbaşı Hindisi Tarifi

Hindi Marinasyonu İçin Gereken Malzemeler:


Hindinin Marine Edilmesi

Hindinin güzel kızarması ve lezzeti için 1 gün önceden tüm malzemeyi karıştırarak ve hindinin her yerine sürürek buzdolabında saklayın.

Ertesi gün marinasyonu yapılmış hindiyi 180 C fırında yaklaşık 3 saat pişirin.


İç pilav için malzemeler:


İç Pilav yapılışı:

1. Pirinci sıcak suda yaklaşık on dakika bekletin ve süzün. 

2. Derin bir tencereye tereyağı koyarak pirinçlerin rengi değişene kadar kavurun. 

3. Kavrulan pirincin içine sıcak Tavuk Suyunu karıştırın. 

4. İçerisine Dolmalık Fıstık, Kuş Üzümü, Tuz, Karabiber ve Yenibaharı ekleyin ve Pirincin pişirin. Suyunu çeken pirincin üzerini havlu kağıt ile örterek Pilavın demlenmesini sağlayın. 

5. İç Pilavı hazırladıktan sonra hindinin iç kısmını bu Pilav ile doldurun. 

6. Geleneksel yılbaşı Hindisini, servis edeceğiniz tepside haşlanmış kestane ve 
brokoli, havuç, kabak, kırmızı biber gibi taze sebzeler ile servis edin.

"Aaa! Çok üşendim, yılbaşı günü ben uğraşamam bunca şeyle!" derseniz eğer, bunun da çözümünü bulmuşlar. Yılbaşı akşamı için 8 kişilik hindiyi en leziz şekliyle hazırlayıp, 190 TL karşılığında adresinize teslim ediyorlarmış.

Etiketler: , , , , , , , ,